ГОЛОВНА

Фермерське господарство з вирощування ВРХ

М’ясо саме породи Абердин – Ангус називається мармурової яловичиною. Ці тварини генетично схильні до утворення жирових прожилок в м’язовій тканині, чергування яких нагадує малюнок мармуру. Чим більше вкраплень жиру має яловичина, тим м’ясо соковитіше і ніжніше.

Забійний вихід по м’ясу у Абердін-Ангус становить до 70% від живої ваги, що на порядок більше в порівнянні з усіма іншими м’ясними породами великої рогатої худоби.

Метою даного проекту є організація підприємства по вирощуванню великої рогатої худоби в с. Бабайківка з поголів’ям до 150 биків. Основним напрямком діяльності організації буде вирощування молодняка ВРХ з подальшою реалізацією м’яса населенню і оптовим організаціям.

Проект позитивно позначиться як на розвитку сільського господарства області в цілому, так і на рівні життя в конкретному селі.

Незважаючи на те, що скотарство є складною і малорентабельної областю сільського господарства, завдяки державним дотаціям і підтримці регіональної влади наші експерти вважають вирощування “Black Angus” у Дніпропетровскій області перспективним проектом.

Проект передбачає створення фермерського господарства та отримання інвестицій в розмірі 30 378 800 грн (6 300 000 згідно з законом №884 “Про державну підтримку тваринництва” підлягає дотації державою).

За планом перший прибуток очікується через 42 місяці після старту проекту. Буде реалізовано 150 голів стада. Оціночний прибуток складе 8 100 000 грн. Такий же дохід планується отримувати в кожний наступний рік. Окупність – 6 років.

На ринку сільськогосподарської продукції України відсутні виробники аналогічної продукції. Елітні сорти яловичини імпортуються, через що ціна на них на порядок вище, ніж могла б бути на українську продукцію. Основною конкурентною перевагою ферми “Black Angus” в Україні в порівнянні із західними аналогами є менша собівартість при збереженні якості продукції.